Omgeving

Maashorst is een bijzondere streek. U kunt er lekker struinen door de natuur, genieten van bourgondische gezelligheid, maar ook ons culturele erfgoed ontdekken.

Ooit stroomde hier rivier de Maas. Door een breuk in de aardkorst werd het land omhoog geduwd. Een uniek natuurverschijnsel dat onze streek bijzonder maakt. Een dergelijke landstijging heet een horst, vandaar de naam Maashorst.

Maashorst staat voor Brabantse gastvrijheid, mooie natuur en diverse dorpen met een eigen karakter. Maar tegelijkertijd is er ook een bruisend centrum met winkels, theater, poppodium, musea en diverse horeca. Kortom, er is van alles te beleven.

Hieronder vindt u meer informatie over de omgeving.

Explore Maashorst

Een platform voor het toerisme van gemeente Maashorst. Op deze website vindt je allerlei leuke uitjes en informatie om uw verblijf nog aangenamer te maken.

Bezoek de Maashorst

Een gebied waar de natuur het voor het zeggen heeft. Waar bomen, planten en beesten de baas zijn. Net zoals vroeger. Waar vind je dat nog in Nederland? In De Maashorst. Het oergebied in Brabant.

Natuurcentrum de Maashorst

Natuurcentrum De Maashorst is het start- en informatiepunt voor alle natuurgerichte activiteiten in De Maashorst. U vindt onze monumentale boerderij op de Erenakkerstraat 5 in Nistelrode, parkeren kan 200 meter voor het centrum op de hoek Maashorstweg/Slabroekseweg.

Museum Krona

Museum Krona maakt deel uit van een eeuwenoud, deels door zusters Birgittinessen bewoond, abdijcomplex. In deze unieke omgeving wordt een van de mooiste collecties religieuze kunst van Nederland getoond. De naar middeleeuws voorbeeld aangelegde kruidentuin en het museumcafé De Refter verrijken het bezoek.

Dierenpark Zie Zoo

Dierenpark Zie-ZOO is de eerste ZORGDIERENTUIN van Nederland en biedt dagbesteding aan mensen met autisme. Er zijn veel verschillende dieren, een leuk speeltuintje en een restaurant.

Kamer 237

Op zoek naar een bijzondere uitdaging? Bezoek dan de escape room Kamer 237 in Volkel. Deze escape room is al diverse malen in de prijzen gevallen en heeft fantastische reviews. Een van de kamers is De Conciërge en is voor twee personen.

Theater Markant

Markant Uden is een theater voor jong en oud in Uden. Ontdek ons theater programma, voorstellingen, arrangementen, concerten, musicals en evenementen.

Poppodium De Pul

De Pul is een jongerencentrum, cultureel centrum en poppodium in Uden. De Pul is een van de oudste poppodia van Nederland. De Pul maakt voorts deel uit van de Stichting Compass en biedt Uden en omgeving een podium voor popconcerten, films en dancefeesten.

Take Ten: Bioscoop Uden

Servicebioscoop Take Ten staat voor persoonlijke aandacht en service van het hoogste niveau met o.a. bediening in de zaal en een uitgebreide menukaart.

VISIT BRABANT

Op deze website zie je wat deze pachtige provincie te bieden heeft. Ga lekker de natuur in of ontdek verrassende steden of musea. Leuke winkelcentra of eettentjes. Maar ook wandel- en fietsroutes.

Fietsverhuur Oost-Brabant

Ruim aanbod aan fietsen, ook E-bikes. In de huurprijs is het brengen en weer ophalen van de fietsen bij onze vakantiewoningen inbegrepen! Gemakkelijk via Whatsapp te boeken. 

Boerenbondsmuseum

Boerenbondsmuseum Gemert, waar het Brabantse verleden tot leven komt. Met oorspronkelijk ingerichte gebouwen en boerderijen, originele voorwerpen, ambachten en echte verhalen. Bijna elke zondag zijn er speciale activiteiten of demonstraties.